Opdraaien voor de bijstandsuitkering van je ex
13 juni 2018
Uit elkaar na huwelijk of samenwonen?
3 augustus 2018

Koffers pakken en wegwezen!

Ken je dat gevoel? Hoe dichter je bij de vertrekdatum voor je vakantie komt, hoe meer je eraan toe bent. Zeker als je afgelopen jaar een scheiding achter de rug hebt, zal rust je goed doen. Even relaxen en verstand op nul. Maar wacht nog even met dat laatste want het kan zijn dat je niet zomaar naar het buitenland mag met jouw kind(eren). Wat zijn de regels en geldt het ook voor jou?

Toestemmingsformulier

Wanneer je deze zomer als ouder alleen met één of meerdere minderjarige kinderen wil reizen dan moet je weten dat als het gezag bij beide ouders of in het geheel bij jouw ex-partner berust dat je dan toestemming nodig hebt. Zonder toestemming kan de douane je tegenhouden en verbieden verder te reizen. Dus doe verstandig en vul van tevoren een zogenaamd toestemmingsformulier in dat je door je ex-partner laat ondertekenen. Via de link vind je dit formulier en alle informatie die je nodig hebt om ‘m goed in te vullen.

Naar Ierland, Cyprus of Kroatië?

Hou er rekening mee dat als je reist door of naar een land dat niet tot Schengenlanden behoort zoals bijvoorbeeld Ierland, Cyprus of Kroatië, dan gelden soms nog meer regels als je alleen reist met één of meerdere kinderen. In dat geval kun je het beste even bij de ambassade of het consulaat van het betreffende land informeren wat de regels zijn. Bij een goed reisbureau kunnen ze je vaak ook al helpen. Reis je met de kinderen naar een land waarvoor een visum nodig is, dan moeten beide gezagdragers toestemming geven voor de aanvraag van het visum.

We wensen je in ieder geval een hele fijne en rustige vakantie!

SCHEIDEN MET KINDEREN, WIJ BEGELEIDEN JULLIE DOOR HET PROCES EN DE REGELS!