Uit elkaar na huwelijk of samenwonen?
3 augustus 2018
Leuker kunnen we het niet maken…
27 september 2018

September is deze maand dé scheidingsmaand

Net na de zomervakantie worden de meeste besluiten genomen om te gaan scheiden. Misschien niet gek omdat juist na een periode dat mensen even rust hebben gehad ook bezinning komt. Of zijn er andere redenen te noemen?

Vaak zie je dat het al langere tijd niet goed gaat en dat juist de vakantie bedoeld is om de liefde weer eens op te halen. Maar juist tijdens zo’n vakantie blijkt dat ook heel moeilijk. Dat wat thuis al veel ergernissen opleverde wordt nog eens uitvergroot in de vakantie. En in plaats van ieder je eigen ding doen, ‘moet’ in de vakantie ineens alles samen. De een mist dat die goede vriendin die altijd luistert waardoor je je verhaal weer even kwijt bent, de ander mist simpelweg zijn sportmaatjes om even het verstand op nul te zetten.

Anderzijds lijken er ook praktische redenen te zijn voor een piek in de maand september. Mensen die allang beseffen dat ze willen scheiden wachten tot na de vakantie. Immers de kosten zijn al gemaakt en voor de kinderen is de vakantie het hoogtepunt van het jaar. Dat wil je ze niet ontnemen, wordt dan geredeneerd.

En dan komt daar nog iets anders bij. De meest gelukkige koppels overkomt het ook. Vakantie ‘móét’ leuk zijn, maar het levert juist vaak veel stress op. Het feit dat we simpelweg uit ons ritme zijn, levert bij veel mensen al onrust op. Bovendien kijk je er vaak al zo lang naar uit, heb je het in je verbeelding al zo mooi gemaakt, dat het bijna alleen maar kan tegenvallen. Als je als koppel al problemen hebt, je voelt de stress van verandering, dan is er niet veel tegenslag nodig om de hele vakantie een catastrofe te laten worden.

Als je de cijfers erbij pakt, ontstaat een ander beeld. Maar dat komt omdat die cijfers weergeven wanneer de scheiding werkelijk voltooid is. En we weten allemaal dat daar soms een behoorlijke periode voor nodig is. Het beslissen of beter gezegd de eerste stap zetten gebeurt wel het meest in september. Onze scheidingcoaches staan klaar om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Want als het dan toch mis gaat, is het wel zo prettig als je de zaken in goed harmonie kunt afhandelen.

BENIEUWD NAAR WAT WE VOOR JULLIE KUNNEN BETEKENEN? MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND ORIËNTATIEGESPREK.