Voor 1 mei belastingaangifte; hoe doe je dat na de scheiding?
15 april 2019
Er is er één jarig…
31 oktober 2019

Wil je alsjeblieft in therapie met mij?

Ik hoorde het laatst weer. Hij was al eens vreemdgegaan en was langdurig verliefd op een ander. Maar zij vergaf hem, omdat ze haar huwelijk wilde redden. En zij smeekte om in therapie te gaan. Nu een jaar later, kondigt hij alsnog aan haar te verlaten. Alles voor niets? Had therapie wel een kans?

Therapie met een missie
Het is belangrijk dat je dezelfde missie hebt. Als je allebei echt verder wil dan kan therapie wellicht helpen. Maar alleen dan. Want ook al heb je nog zoveel ruzie, als jullie stip op de horizon een gezamenlijke stip is, dan zijn er kansen om je relatie te redden.

Als therapie alleen voor één van de twee alleen maar bedoeld is om te zeggen “ik heb het geprobeerd”, dan kun je je de tijd en moeite besparen. En dat laatste zien we regelmatig. Degene die bedrogen is, wil vaak in therapie, maar de ander doet het dan alleen maar om van het ‘gezeur’ af te zijn.

Toch kan therapie geen kwaad
Als je lijnrecht tegenover elkaar staat, zal een paar bezoekjes aan een psycholoog heus de romantiek niet terugbrengen in een relatie, maar wellicht kun je wel in gesprek met elkaar. Marcelino Lopez is psycholoog en geeft aan dat het eerste doel van relatietherapie is wederzijds begrip te stimuleren en ontdekken wat er wél mogelijk is. Soms is een liefdevolle breuk de best mogelijke uitkomst. Het doel van de therapie kan zijn om ‘als goede vrienden uit elkaar gaan’ en ‘als co-ouders samen de kinderen op te voeden’. Als je relatietherapie op deze wijze inzet, kan het heel goed uitpakken.

Therapeut of Scheidingscoach?
Als Scheidingscoach bieden we geen relatietherapie aan. Toch doen we deels hetzelfde type werk als hierboven omschreven. We zijn niet alleen degenen die jouw papieren in orde kunnen maken, we streven ook naar een goed gesprek met jullie allebei. Ons doel is wederzijds begrip tussen de scheidende partners. Als we bereiken dat onze klanten uiteindelijk als goede vrienden respectvol uit elkaar gaan, dan zien we dat als een enorme winst. We zeggen altijd ‘scheiden doe je samen’. En als een aantal stappen leiden tot respectvolle omgang en een betere samenwerking, dan is dat voor alle partijen een stuk prettiger. Dat we als Scheidingscoach ook aan de slag gaan om jouw scheidingspapieren in orde te maken, de verdeling van jullie bezit te regelen, de regeling met de kinderen en de alimentatie vorm te geven en een heleboel andere zaken, zien we als stap twee. Ook daarvoor geldt dat als de (financiële)afhandeling voor beiden goed en acceptabel is, dan maakt dat verdere omgang met elkaar een stuk gemakkelijker.

VRAAG ONZE SCHEIDINGSCOACHES GERUST OM MEER INFORMATIE!