Relatiestress tijdens ‘lock down’ coronavirus - Onze Scheidingscoach
Alimentatie verzekeren
20 februari 2020
Co-ouderschap; een gelijke verdeling van zorg en opvoeding
14 mei 2020

Relatiestress tijdens ‘lock down’ coronavirus

Hoeveel tijd breng je met elkaar door? Vast en zeker regelmatig een onderwerp van discussie. Schaam je niet hoor, dat komt bij meeste stellen wel voor. Ik hoor een vriend van mij altijd klagen dat hij zijn carrièrevrouw veel te weinig thuis ziet. Maar wat als we allemaal ineens verplicht een aantal weken met elkaar op de bank moeten doorbrengen? De uitbraak van corona in China en de rest van wereld, zal in heel wat huishoudens de nodige stress veroorzaken. Niet alleen is de sport afgelast van de toch al drukke kinderen die niet naar school gaan, ook je partner die normaal hele dagen op pad is, zit thuis. Voor sommigen best wel even wennen.

De balans tussen ‘me-time’ en ‘we-time’
Hoeveel tijd samen is eigenlijk ideaal? Elk stel heeft andere behoeftes en maatstaven als je hen vraagt hoeveel tijd ze samen doorbrengen. Ik ken mensen die alles samendoen, zelfs de boodschappen, terwijl anderen nooit met elkaar op vakantie gaan. Het ene vriendenstel ligt nog dagelijks lepeltje lepeltje te slapen, andere vrienden hebben een heel gelukkig huwelijk met ieder hun eigen slaapkamer. Persoonlijk denk ik dat de hoeveelheid tijd niet zo belangrijk is. Het klinkt cliché maar het is vooral de kwaliteit die ertoe doet. Heb je echt oog voor de ander, stimuleer je elkaar en heb je aandacht voor elkaar.

Tijd voor jezelf is ook belangrijk!
Te veel op elkaars lip zitten, lijkt ook niet bevorderend voor de relatie. De corona ‘lock down’ brengt veel stellen in de situatie dat me-time bijna onmogelijk is omdat beide partners veel thuis zijn. Afspreken met anderen is lastig en dus zul je het gezellig moeten maken met elkaar. Het is heel normaal dat er irritaties ontstaan als mensen meer tijd dan ze gewend zijn met elkaar doorbrengen. Zo zien we als scheidingscoach regelmatig stellen die na een vakantie uit elkaar gaan. Of ouderen die het prima hadden toen ze nog werkten maar gek van elkaar worden als ze met pensioen gaan.

Ik hou van mijn werk. Ik breng partners die problemen hebben graag weer samen met de methode waarmee ik werk van ‘succesvol samen verder’ en als dat niet meer mogelijk is, vind ik het een het een uitdaging om de communicatie tussen (ex-)partners goed te houden met de methode van ‘succesvol scheiden’. Maar ik hoop dat iedereen in deze periode wat vaker zijn hand over het hart strijkt. Laten we van deze verplichte we-time een positieve vibe overhouden want voor je het weet heb je weer ruzie omdat je nooit tijd hebt voor elkaar!

VRAAG ONZE SCHEIDINGSCOACHES GERUST OM MEER INFORMATIE!