Ieder eigen schuld
1 november 2020
Eerlijk is eerlijk
9 november 2020

Het nieuwe normaal

De lockdown was voor veel gezinnen een beproeving. Van de één op de andere dag ben je 24/7 bij elkaar. Als man en vrouw en nog moelijker, samen met de kinderen. Alles met elkaar doen, lijkt alleen goed te gaan in romantische films, in het ‘echte’ leven is een beetje tijd voor jezelf vaak heel goed. Als ik om mij heen vraag, hebben mensen het heel verschillend beleefd. Het wegvallen van sociale verplichtingen voelde voor veel mensen als een zege, terwijl anderen sociaal verslaafden contacten met anderen misten. Thuiswerken gaf rust en bespaarden de nodige reistijd. Anderen misten collega’s om hun ‘verhaal’ kwijt te kunnen.

Nu de wereld weer een beetje opengaat, is het opnieuw zoeken naar balans. Welke voordelen van coronatijd ‘bewaren’ we, welke zaken van voor corona pakken we weer op. Blijven we thuiswerken en online vergaderen of is naar kantoor gaan veel meer dan alleen maar gaan werken? Voor heel wat mensen is de lockdown het duwtje geweest om definitief een punt achter hun relatie te zetten. Door de tijd die men voor elkaar had, werd het glashelder hoe ver sommige stellen uit elkaar gegroeid zijn. Een ‘reset’ van hun leven, geeft lucht en vrijheid.

Jouw verhaal
Herken je dit? Klinkt dit als jouw verhaal? Ben jij in het nieuwe normaal gewenst of ongewenst single? We snappen dat als jij degene bent die dit laatste zetje nodig had, dat je snel weer verder wilt met je nieuwe leven. Toch is het goed zorgvuldig stil te staan bij de beslissingen die je neemt en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Hij of zij heeft wellicht wel even de tijd nodig om de nieuwe situatie te bevatten. En belangrijker, hij of zij heeft tijd nodig om beslissingen te nemen. Waar wil je wonen, wie blijft in het gezamenlijke huis, hoe ziet de financiële planning eruit, wie betaalt wat? Als er sprake is van kinderen, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken om afspraken over te maken. Zelfs over de huisdieren moet een besluit worden genomen.

De spanningen van de afgelopen maanden veroorzaken dat ‘normaal praten’ niet langer meer lukt. Dat terwijl je juist nu je wilt scheiden, wel degelijk met elkaar in gesprek moet. Schaam je niet; je bent niet de enige en het is goed om daar hulp bij te zoeken. Een coach die jullie kan helpen om met nieuwe kennis en vaardigheden toch weer een weg te vinden om jullie huwelijk om een goede manier te eindigen. Iemand met een frisse blik van buitenaf, iemand met ervaring kan jou leren hoe je het beste om kunt gaan met je ex-partner. En als je kinderen hebt, heb je handvatten nodig hoe je hen het beste kunt begeleiden in dit proces. De uitdaging zit ‘m niet in het afsluiten van je huwelijk of relatie, de uitdaging zit ‘m in de manier waarop je dat doet. Wie openstaat en wil investeren in een goede afloop, krijgt later de ruimte om ook daadwerkelijk een nieuwe start te maken. Gun dat je ex, maar vooral ook jezelf!

VRAAG ONZE SCHEIDINGSCOACHES GERUST OM MEER INFORMATIE!