4/5 MAANDEN PROGRAMMA

Gescheiden ouders vinden het niet alleen moeilijk om met elkaar om te gaan, zij zijn ook bang voor de schade die ze hun kinderen berokkenen met hun scheiding en voortdurende conflicten. Vaak geven zij aan dat ze al van alles geprobeerd hebben om de omgang te verbeteren, maar dat niets helpt. Het ligt echt allemaal aan de ander: als hij of zij nou maar zou veranderen, dan zou alles goed komen! Toch willen ze niet dat hun kinderen beschadigd uit de scheiding komen, maar dat ze later zeggen dat hun ouders het goed hebben gedaan.


Peter was ook zo’n betrokken vader. Toen hij zich opgaf voor de gratis telefonische sessie gaf hij aan het vooral belangrijk te vinden dat zijn twee kinderen goed uit de scheiding zouden komen. Hij was bang dat door de slechte communicatie tussen hem en zijn ex, de kinderen beschadigd zouden raken en vroeg zich af hoe hij als vader dit het beste kon aanpakken. Omdat zijn oudste zoon in de puberteit kwam en hij als vader de schuld kreeg van de scheiding, vreesde hij ook dat het contact met zijn zoon slechter zou worden.


HEB JIJ OOK HET GEVOEL DAT JE ER ECHT ALLES AAN HEBT GEDAAN OM DE COMMUNICATIE MET JE EX TE VERBETEREN EN VREES JE VOOR HET WELZIJN VAN JE KINDEREN?


Het lastige van relaties is dat je het gedrag van de ander niet kunt veranderen. In iedere situatie kun je alleen jezelf en jouw gedrag veranderen. En ook al weten we diep van binnen wel dat waar twee vechten er ook twee schuld hebben, toch vinden we het gemakkelijker om de ander de schuld te geven. Zolang je nog bezig bent met de scheiding en het gedrag van de ander, is het moeilijk om emotioneel beschikbaar te zijn voor je kinderen en hun de begeleiding te geven die ze nodig hebben.

PETER ONTDEKTE TIJDENS HET 4/5 MAANDEN PROGRAMMA:

COMMUNICATIESTIJL

Dat hij en zijn ex een totaal verschillende stijl van communiceren hanteren waardoor ze elkaar niet begrijpen, totaal langs elkaar heen praten en snel in allerlei ruzietjes of conflicten belanden. Het voelt alsof de een Chinees en de ander Spaans spreekt.


EFFECT OP KINDEREN

Dat dit ook zijn uitwerking heeft op de kinderen en zijn oudste zoon bevestigd in zijn afwijzende houding (zie je wel!).


ELKAARS ALLERGIE

Dat hij en zijn ex vaak in elkaars ‘allergie’ communiceren zodat ze zich allebei niet begrepen voelen, in de verdediging gaan en de omgangsrelatie steeds slechter wordt.

COMMUNICATIE MET KIND

Dat dit ook geldt voor de relatie en communicatie met zijn kinderen.


GEVOLGEN VOOR KIND

Dat de slechte communicatie ervoor zorgt dat ze elkaar de schuld geven van de gevolgen die dit heeft voor hun kinderen.

VAARDIGHEID

Dat hij met een simpele vaardigheid sneller en zonder discussie of conflict kan bereiken wat hij wil tijdens de gesprekken met zijn ex.


DEZELFDE TAAL

Dat hij in de taal van zijn ex (Chinees) zijn boodschap kan brengen. Hij zegt nog steeds hetzelfde, alleen nu in de taal die zijn ex en zijn kinderen begrijpen.


VERANDERING

Dat als hij verandert, het hele gezin mee verandert omdat de totale dynamiek van hun scheiding anders wordt (systemisch).


PROFIJT VOOR KINDEREN

Dat deze aanpak ervoor zorgt dat hij hun kinderen de juiste aandacht en begeleiding kan geven.

STEL JE EENS VOOR...


…dat je zonder strijd en voortdurende conflicten weer met je ex zou kunnen communiceren, dat je zonder spanning in elkaars nabijheid kunt zijn, dat je kinderen profiteren van de ontspannen en gemakkelijke omgang tussen hun ouders. Klinkt je dit als muziek in de oren? Dit kun jij ook bereiken!


MEER SUCCES EN MINDER STRESS DOOR BETERE COMMUNICATIE MET JE EX PARTNER!

WAT GA JE LEREN TIJDENS HET 4/5 MAANDEN PROGRAMMA?

COMMUNICATIE

Dat als zij verandert, haar ex mee verandert omdat de totale dynamiek van hun scheiding anders wordt (systemisch).Welke communicatiestijl jij zelf hanteert tijdens de onderhandelingen en welke je partner zodat jij niet steeds de ander ‘triggert’.


HERKENNEN

Welke negatieve emoties ervoor zorgen dat het contact met je ex zo moeizaam verloopt.


NEUTRALISEREN

Hoe je deze emoties kunt neutraliseren zodat ze niet steeds weer leiden tot ruzie en discussie.


BEWUSTWORDING

Hoe jij deze stijl het beste kunt inzetten zodat je krijgt wat je wilt zonder onnodige ruzie.

COMPROMISSEN

Hoe je uit een conflict kunt stappen en een compromis kunt sluiten, zodat je niet in een vechtscheiding belandt wat heel schadelijk is voor je kinderen.

BEGELEIDING VAN JE KINDEREN

Hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden zodat ze zo min mogelijk last hebben van de scheiding.

EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING KUN JE BEREIKEN DOOR TE INVESTEREN IN HET EXCLUSIEVE 4/5 MAANDEN PROGRAMMA.

Iedere maand staat een thema centraal. Naast de coachsessies van twee uur ontvang je iedere twee weken een telefonische coachsessie en ONBEPERKT advies via de mail.

ERVARINGEN VAN KLANTEN

  • "Ik dacht altijd dat mijn ex eerst zou moeten veranderen, om de situatie te verbeteren. Dat was niet nodig, IK was de sleutel tot verandering."
  • "Ik weet nu eindelijk hoe ik de woede van mijn ex bij haar kan laten, nu raakt het mij niet meer. Wat geeft dat een rust."
  • "Gelukkig geen langdurige therapeutische trajecten."
  • "Ik twijfelde of 1 dag wel verandering ging brengen. Ongelofelijk wat een impact een vipdag op mezelf en de communicatie met mijn ex heeft gehad."
  • "Eindelijk een programma dat ook werkt als je het ALLEEN volgt."

GRATIS KENNISMAKINGS- EN/OF INTAKEGESPREK?
NEEM NU CONTACT OP!