FINANCIËLE VERANDERINGEN BIJ EEN SCHEIDING


Hoe zit het met jullie eigen huis en hypotheek bij de scheiding?

Jullie gaan scheiden terwijl jullie nog samen een eigen woning bezitten, hoe gaat het dan met de hypotheek? Welke lasten zijn er na de scheiding nog voor jullie? En welke woningoplossing is het verstandigst na jullie scheiding? Hoe zit het met de fiscale aftrek? Onze Scheidingscoach helpt jullie om dit zo goed mogelijk te regelen in samenwerking met een financieel adviseur.

Fiscale gevolgen van jullie echtscheiding

Gaan jullie scheiden of uit elkaar dan kan dit fiscale gevolgen hebben voor jullie belastingen en toeslagen. Denk hierbij aan fiscale gevolgen van de verdeling bij scheiding, welke kosten zijn fiscaal aftrekbaar?, hoe zit het met het verrekenbeding bij huwelijkse voorwaarden?, hoe om te gaan met lijfrentepolissen bij echtscheiding? Onze Scheidingscoach zorgt ervoor dat jullie fiscaal de juiste keuzes maken, indien nodig in overleg met een accountant of fiscalist.

Gevolgen voor jullie pensioen

Een echtscheiding heeft vrijwel altijd gevolgen voor jullie pensioen. Jullie moeten jullie pensioen namelijk delen, dit is wettelijk vastgesteld. Jullie kunnen er ook voor kiezen om dit anders te regelen. Onze Scheidingscoach waarborgt jullie financiële toekomst zo goed mogelijk en kan, indien nodig, een beroep doen op onze samenwerkende pensioenspecialist.

Schulden en leningen na echtscheiding verdelen

Bij een scheiding worden niet alleen de woning, bezittingen en de inboedel verdeeld maar ook de schulden en eventuele leningen. Onze Scheidingscoach helpt jullie graag met de juiste verdeling te bepalen.

Verdeling en waardevaststelling van jullie inboedel

Jullie gaan scheiden en hebben samen inboedel opgebouwd maar wat is nou de waarde van de inboedel? Hoe kunnen jullie deze vaststellen? En hoe kan deze het beste worden verdeeld na jullie scheiding? Onze Scheidingscoach zal jullie ook hierin begeleiden.

BENIEUWD NAAR HOE ONZE SCHEIDINGSCOACH JULLIE KAN HELPEN?