ECHTSCHEIDING EN KINDERCOACHING

Omdat je als gezin deze periode zo goed mogelijk wil doorkomen.

Kinderen staan tijdens een echtscheidingsperiode bijna nooit stil bij hoe zij zich voelen. Ze gaan hun verdrietige en negatieve gevoelens in deze periode liever uit de weg. Wat kinderen wel doen:
- Ze maken zich onzichtbaar
- Ze laten sociaal wenselijk gedrag zien
- Ze laten zeer onaangepast gedrag

De reactie van kinderen is eigenlijk altijd goed. Kinderen zijn vaak, hoe gek het ook klinkt, bezorgd om hun ouders en willen hen minimaal tot last zijn. Ze willen spanningen in het gezin voorkomen. Praten doen ze daarom bij voorkeur niet met hun ouders of bekenden. En toch is het voor hun geestelijke gezondheid goed om op een bepaalde manier hun gevoelens te uiten.

Kinderen praten niet zomaar….waarom dan wel met een onbekende kindercoach?

Een kindercoach maakt geen onderdeel uit van het dagelijks leven van een kind en is dus per definitie “veilig” om contact mee te maken. Een kindercoach zoekt naar de manier die past bij het kind om contact te maken. Er is niet 1 manier om kinderen te laten praten, wat bij de een helpt, helpt bij de ander niet. Kinderen praten niet zoals volwassenen, het gaat altijd spelenderwijs.

Gesprek met ouders

De kindercoach start altijd met een gesprek met de ouders om een beeld te krijgen van de kinderen en van de situatie waar zij nu als gezin in zitten. Een kindercoach helpt zowel de ouders als de kinderen om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Een kindercoach is er dus zowel voor de kinderen als de ouders.

BENIEUWD NAAR HOE ONZE SCHEIDINGSCOACH JULLIE KAN HELPEN?