HOE GAAT ONZE SCHEIDINGSCOACH TE WERK?


logoS_pebble-01

Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek maken jullie kennis met één van onze coaches. Hij of zij vraagt naar jullie verwachtingen en vertelt wat Onze Scheidingscoach voor jullie kan betekenen. Een eerste gesprek is vooral bedoeld om elkaar te leren kennen en te luisteren naar jullie achtergrond. Wat is jullie verhaal en wat komt er allemaal kijken bij jullie scheiding. Want voor iedereen is een scheiding anders.

logoS_taupe-01

Vervolgafspraak

Bij voldoende vertrouwen maken we, afhankelijk van jullie situatie, één of meerdere vervolgafspraken. Tijdens een vervolgafspraak gaan we meer in op jullie situatie. We schetsen voor jullie de financiële gevolgen en proberen vroegtijdig inzicht te geven, zodat je weet waar je op moet rekenen. We bespreken met elkaar welke afspraken er allemaal in het convenant moeten worden opgenomen.

logoS_soft-01

Voortgangsgesprek(ken)

Per onderwerp, dat later in het convenant beschreven moet worden, staan we stil bij alle te nemen beslissingen; verdeling van vermogen, het huis, de alimentatie enzovoort. Als jullie kinderen hebben, zal het ouderschapsplan, in een voortgangsgesprek uitgebreid worden besproken. Het is van groot belang dat jullie je beiden kunnen vinden in de afspraken die je maakt over jullie kind of kinderen.

logoS_patrol-01

Afronding

Alle afspraken zijn definitief gemaakt en het concept convenant is doorgesproken. We evalueren met elkaar of jullie het proces dat we doorlopen hebben prettig vonden. Alles wordt ondertekend en de juridische procedure wordt in werking gesteld.

WAT WORDT ER VAN JULLIE VERWACHT?

  • De bereidheid om compromissen te sluiten
    • Respect voor elkaars ouderschap
      • De bereidheid om naar elkaar te luisteren
        • De wil om er samen uit te komen